Цікаві рецепти

зефір, класичний рецепт із лимонною ноткою

Продукти для приготування:

  • Яблучне пюре (яблука краще брати кислі та не соковиті, Антонівка,Сміт) - 250 г

  • Білок яєчний- 40 г

  • Вода-160 мл

  • Агар-агар - 8 г

  • Цукор- 550 г

  • Цедра 1 лимона

Процес приготування- перш за все потрібно приготувати яблучне пюре.Яблука розрізаємо навпіл , запікаємо зі шкіркою зрізом до низу 35-40 хв.Протираємо запечені яблука крізь сито та уварюємо пюре 10-15 хв.

  1. Для сиропу в сотейнику змішуємо воду і агар. Доводимо до загусання і всипаємо ввесь цукор, перемішуємо. Уварюємо до 110С.

  2. Паралельно збиваємо білок із яблучним пюре, дооовго збиваємо до густої,тугої маси.

  3. Продовжуючи збивати, вливаємо гарячий сироп тонкою цівкою (збивати на середній швидкості)

  4. Коли ввесь сироп влили - збільшуємо швидкість на максимум і збиваємо 3 хв.

  5. Додаємо цедру, розмішуємо 30 с.

  6. Відсаджуємо зефір на пергамент із кондитерського мішка з насадкою. Дати стабілізуватись 8 годин.

  7. З'єднати половинки та обсипати цукровою пудрою.



Шоколадний фондан

Продукти для приготування :

  • Шоколад - 100 г

  • Масло вершкове - 65 г

  • Цукор - 75 г

  • Борошно - 40 г

  • Яйця - 2 шт.

Приготування

  1. Шоколад розтопити із вершковим маслом.

  2. Яйця збити із цукром.

  3. З'єднати яйця із шоколадом,